RR SOCIA RACING TeamNL maakt rijders line-up voor IDM 2023 bekend

2023 line up RR Socia Racing

Na het debuutjaar 2022 in het prestigieuze Duitse Internationale kampioenschap IDM waarin het team maar liefst uitkwam met 4 coureurs, zal het team ook in het raceseizoen 2023 deel gaan nemen in de IDM Superbike-en Supersport klasse. Wiljan Wikselaar en Collin Velthuizen zullen namens het team deelnemen aan het IDM Supersport kampioen. Voor deelname aan het IDM Superbike kampioenschap heeft Jeroen Hilster gekozen om 2023 een “time-out” in te lassen als vaste deelnemer aan de IDM Superbike en zal het team worden versterkt met Björn Stuppi en Konstantyn Pisarev in de Superbikeklasse.

Als “motorsport alleskunner” behoeft Wiljan van Wikselaar geen nadere introductie. Na een turbulent motorsport seizoen in 2022, waarin hij de deelname aan het IDM Supersport combineerde met een succesvolle deelname aan de fameuze Dakar Rally, zal nu de volledige focus worden gelegd op het komende raceseizoen in het IDM.

Ook Colin Velthuizen heeft inmiddels de nodige internationale ervaring als coureur opgedaan als deelnemer aan het Spaanse European Talent Cup, IDM Supersport 300 en IDM Supersport. Na een noodgedwongen sabbatical van 1 jaar als coureur waarin hij in het team werkzaam was als monteur, zal Colin opnieuw deel gaan nemen aan het IDM Supersport en zal hij zijn opgedane ervaring “ naast de motor” om gaan zetten “op de motor” voor een topklassering in het komende IDM raceseizoen.

Nieuw in het team maar geen onbekenden in de internationale motorsport arena zijn de Duitser Björn Stuppi en Konstatyn Pisarev uit Oekraïne. Met een ruime ervaring in zowel de World Endurance en IDM zal Björn Stuppi een nieuwe episode gaan toevoegen aan zijn race-carrière en verwacht dat de samenwerking met RR SOCIA RACING gaat resulteren in goede prestaties in de IDM Superbike klasse.

Vanuit persoonlijke gedrevenheid en de huidige toestand in zijn moederland Oekraine is Konstatyn Pissarev er “meer dan ooit” op gebrand om de uitgestoken hand van het Nederlandse RR SOCIA RACING om te zetten in een topprestatie binnen het internationaal sterk deelnemersveld van het IDM Superbike kampioenschap. Konstatyn Pisarev kan gezien worden als “routinier” door deelname aan internationale kampioenschappen zoals o.a. IDM Supersport, World Supersport en STK1000. 

Jeroen Hilster zal als teamlid van het RR SOCIA RACING TeamNL tijdens het raceseizoen 2023 in het team een functie gaan vervullen ter ondersteuning van de coureurs. Daarnaast zal hij namens RR SOCIA RACING TeamNL mogelijk deelnemen aan enkele gelegensheidswedstrijden en behoort een wildcard optreden bij een IDM wedstrijd tot de mogelijkheden.

Het team zal wederom gebruik maken van de Yamaha R6 in de IDM Supersport en de BMW M1000RR in de IDM Superbike met ondersteuning van YSS Suspension en SO Products.   

De seizoen opener van het IDM vindt in 2023 plaats op de Sachsenring en wel in het weekend van 12 t/m 14 mei. Het kampioenschap keert hiermee na een pauze van twee jaar terug naar het legendarische Grand Prix circuit Saksen. Met de Red Bull Ring in Oostenrijk en het TT Circuit Assen opnieuw later in het seizoen op de kalender worden maar liefst drie bekende Grand Prix circuits aangedaan.

Ook de circuits van Oschersleben en Most in Tsjechië zijn er in het seizoen 2023 weer bij, net als het Schleizer Dreieck, het bekende semi-permanente circuit dat in 2023 zijn 100e verjaardag viert, en de Hockenheimring waar het finaleweekend wordt verreden.

De kalender voor het IDM ziet er in 2023 als volgt uit:

·        12-14 mei: Sachsenring

·        02-04 juni: Oschersleben

·        23-25 juni: Most

·        21-23 juli: Schleiz

·        04-06 augustus: Red Bull Ring

·        18-20 augustus: Assen

·        22-24 september: Hockenheim

 Naast deelname aan het IDM Kampioenschap is het team voornemens deel te nemen aan de JACK’S Racing Day op 11 tot en met 13 Augustus op het TT Circuit Assen. Tijdens de JACK’S Racing Day zal tevens de jaarlijkse relatie-dag voor de partners en andere relaties worden georganiseerd.

Zoals bekend is vanaf het race-seizoen 2022 het RR SOCIA RACING team onderdeel van “TEAM NL”. Het team neemt met sportersondersteuning vanuit Sportcentrum Papendal deel aan het IDM kampioenschap als onderdeel van het opleiding- en stimuleringsprogramma binnen TEAM NL en KNMV. Vanwege het aantrekken van twee coureurs in de Superbike klasse van “niet Nederlandse komaf” zal de ondersteuning vanuit Team NL niet van toepassing zijn voor Björn Stuppi en Konstatyn Pissarev.

Vorige
Vorige

RR SOCIA RACING TeamNL verlegt focus naar IDM Superbike, Van Wikselaar stopt als IDM coureur

Volgende
Volgende

De gedreven sponsor van Sam Jongejan aan het woord