RR SOCIA RACING sluit veelbelovende test af in Valencia en Aragon met Ricardo Brink en Leon Deckers.

Het RR SOCIA RACING team heeft in prima omstandigheden een 6 daagse test afgerond op de Spaanse circuits Valencia en Aragon. Voor het vernieuwde RR SOCIA RACING team kan het raceseizoen 2021 van het International Dutch Championship IDC van start gaan. Onder de nieuwe naam RR SOCIA RACING team gaat het voormalige RENT A SUPERBIKE TEAM in 2021 de strijd aan voor de titel in het International Dutch Championship.

Jan Rolfes, Teameigenaar: Ondanks de beperkingen die we helaas ook dit jaar weer ondervinden door de Covid-19 pandemie, zijn we er toch in geslaagd om voorafgaand aan het raceseizoen 2021 van het International Dutch Championship een voorbereidingstest af te ronden op het Spaanse circuits van Valencia en Aragon. Voor het team en de coureurs betekende deze eerste test naast de eerste kennismaking met de nieuwe door RR MOTORSPORTS geprepareerde BMW S 1000 RR,  ook een beproeving van de samenwerking om tot een succesvol raceseizoen te komen.

 

Doordat Brink naast het IDC kampioenschap tevens op een BMW S 1000 RR deelneemt aan het IDM met het Duitse BCC Racing team, werd de test voor hem van het RR SOCIA RACING team voorafgegaan aan meerdaagse test op het circuit van Valencia. Voor Brink en het Team betekende dit dat de eerste basis kennismaking met de BMW S 1000 RR overgeslagen kon worden en is direct begonnen met het afstellen van de BMW S1000RR. Hierbij is een verschil dat er met verschillende banden (Dunlop) en vering (YSS) wordt gereden bij het RR SOCIA RACING team ten opzichte van het BCC Racing team. Na goede feedback van de ervaren Brink werd de juiste afstelling snel gevonden en zijn de beide testen in Valencia en Aragon met zeer snelle ronde tijden succesvol afgesloten.

 

Voor Deckers betekende deze eerste test de grootste uitdaging. Deckers stapt dit jaar als voormalig circuitrijder voor het eerst in als deelnemer van het IDC kampioenschap. Deckers zal dit jaar alles doen wat mogelijk is maximaal te kunnen groeien als coureur en kan hierbij rekenen op de volledige ondersteuning van het RR SOCIA RACING team. Voor het RR SOCIA RACING team en Leon Deckers was deze eerste test een beproeving van het bepalen van het startmoment van deze nieuwe uitdaging. Uit de eerste ronden bleek de basissnelheid van Deckers op de BMW S 1000 RR veelbelovend en is gestart met de verandering van succesvol circuitrijder naar succesvol coureur. Na het afsluiten van deze intensieve en succesvolle 6 dagen zijn de verwachtingen van het RR SOCIA RACING Team met betrekking tot de toekomstige resultaten van nieuwkomer Leon Deckers dan ook hooggespannen.

 

Vanwege het uitvallen van de openingsrace van het IDC kampioenschap op 10 April, zal het voltallige  RR SOCIA RACING team deelnemen aan de geplande IDC Masterclass op het TT circuit op 10 April.

Onze verrichtingen kunt u ons volgen via de nieuw te lanceren website: www.RRSOCIARACING.nl en via onze facebookpagina: RR SOCIA RACING.

Vorige
Vorige

RR in de media: IDC Masterclass: Een zinvolle maar frisse dag op het TT Circuit Assen

Volgende
Volgende

Ricardo Brink en Leon Deckers in 2021 met RR SOCIA RACING Team in IDC